Teoria culorilor in machiaj (partea I) roataculorilor.jpg

Teoria culorilor in machiaj (partea I)

Teoria culorilor in machiaj (partea I)

 

Sunt multe persoane care nu acorda atentie teoriei culorilor, si atunci ajung sa aleaga culori nepotrivite, aratant stersi, obositi sau lipsiti de stralucire, atat in design, dar si in machiaj sau vopsirea parului

Nu trebuie sa te ratacesti in nenumaratele nuante si culori, ci trebuie sa iti aduci aminte de roata culorilor, pe care am invatat-o toti in scoala generala. Ea te va ajuta sa alegi culorile potrivite pentru tine si vei vedea ca vei atrage priviri.

 

Culorile primare, secundare si tertiare

Culorile primare.

Sunt acele culori de bază și nu pot fi obținute prin combinarea altor culori. Sunt 3 la număr și alcătuiesc un triunghi echilateral pe cercul culorilor: roșu, galben, albastru.

 

 

Culorile secundare.

Sunt obținute prin combinarea a 2 culori primare. Ele completează cercul, dar nu îl definitivează. Sunt tot 3 la număr: verde, portocaliu, violet.

 

 

Culorile terțiare.

Completează întreg cercul. Se obțin prin fie prin combinarea unei nunațe primare cu una secundară, fie prin combinarea a 2 nunațe secundare.

 

 

 

 Culori complementare.

Sunt cele care se găsesc diametral opus pe cerc. De exemplu roșu și verde.

Folosirea a două culori complementare generează un contrast înalt. Trebuie mare atenție în utilizarea lor pentru că pot crea o stare de discomfort privirii.

Culori analog.

Sunt culorile vecine, cele care se găsesc una lângă alta pe cerc. Folsirea în compoziții a culorilor analog nu înseamnă utilizarea a doar 2 dintre ele, ci pot fi 3 sau 4, în funcție de tema aleasă. In machiaj se pot folosi chiar 5 culori analog, fara sa dea efectul de “prea mult”.

 

 

 

 

Scrie un comentariu

Campurile marcate cu * sunt obligatorii