Tenul si tipurile de ten (1) Alkaline-Water-Beauty-Benefits-jpg.jpg

Tenul si tipurile de ten (1)

Lucrand intr-un domeniu de frumusete, am fost la foarte multe traininguri de skincare si am avut contact cu diverse cosmeticiene de-a lungul timpului, astfel incat as putea sa enumar 4 tipuri de ten :

1- ten uscat

2- ten mixt uscat

3- ten mixt gras

4- ten gras

In acest articol, va voi prezenta primele doua tipuri de ten si anume tenul uscat si tenul mixt uscat. 

Tenul uscat

Are o culoare ştearsă, deseori prezentând şi o descuamare (o exfoliere a tegumentului, mărunta). Are o sensibilitate mărită, înroşindu-se destul de repede la atingere.

Pielea este fină, subţire, cu elasticitate diminuată. Prezinta linii fine in zona buzelor, a fruntii si a ochilor.

Persoanele cu tenul uscat au deseori senzaţii de usturime, de strangere.

Nu trebuie confundat cu un ten deshidratat (lipsa de apa). Acest tip de ten are nevoie de nutritie.

Demachierea se face cu lapte demachiant, se tonifiaza cu lotiuni tonice ce nu au in componenta lor alcool. Se folosesc creme grase, cu SPF mai mare. Trebuie sa te axezi pe un brand dermato-cosmetic, cu produse ce nu contin alergeni, parfum si sunt create strict pentru acest tip de ten. Pentru pielea moarta este necesar un gomaj o data, maxim de doua ori pe saptamana .Gomajul se face seara, ca pe timp de noapte sa se foloseasca o masca nutritiva.

Alege sa folosesti un fond de ten pe baza de apa de cocos si pudra in aceasi gama ( hidratanta si nutritiva), sau chiar si un BB cream sau CC. Eu recomand gama Liole

Nu incerca sa folosesti fondul de ten simplu, fara pudra, deoarece in procesele de respiratie a tenului, fondul de ten va intra in pori si cu impuritatile din atmosfera. Nu uita ca rolul pudrei este de a fixa machiajul, dar si de a lucra ca o bariera intre acestea doua si trebuie aplicat intr-un strat subtire.

 

Poti folosi blush si  iluminatoare de tip crema. Au aparut pe piata foarte multe produse de tip cushion.

 

 

 

 

 

Cand simti ca ai nevoie, poti folosi o apa termala sau un fixator pe baza de apa de trandafir, chiar daca esti machiata sau nu.

Tenul mix uscat.

Zona T prezinta un usor confort, iar zona obrajilor o senzatie de strangere.

Porii sunt mai dilatati decat la tenul uscat, ridurile mai diminuate si sensibilitatea nu este atat de mare.

Pentru acest tip de ten se foloseste acceasi ingrjire ca si la tenul uscat, dar se poate folosi un gel micelar pentru demachiere in loc de lapte demachiant. 

Scrie un comentariu

Campurile marcate cu * sunt obligatorii