Forme ale fetei si corectiile lor prin diferite tehnici f8ea807cf7ed63187b4935a10552d41b.jpg

Forme ale fetei si corectiile lor prin diferite tehnici

Contouring, strobing-cele mai des intalnite tehnici de echilibrare a formelor fetei


Este necesar sa ne cunoastem pe noi, ca si femei, nu doar din interiorul nostru, ci si din perspectiva aspectului: (tipul de ten, colorimetria ce ne reprezinta, forma fetei). Astfel, putem identifica foarte usor ce ne avantajeaza si sa alegem corect coafura si machiajul de zi cu zi, dar si cele de ocazie.

Cunoscandu-le pe acestea, nu vom mai incerca sa fim “la moda” ci sa ne cunoastem stilul potrivit, de a ne pune intr-o lumina buna ajungand sa fim elegante, frumoase si nu in ultimul rand, increzatoare.

 

Conform studiilor, forma ovala a fetei  reprezinta echilibrul la care toata lumea doreste sa ajunga. Aceasta reprezinta fruntea mai lata si rotunjita , iar barbia putin ascutita. De regula este forma cu care se lucreaza cel mai usor deoarece proportiile sunt acelasi.



 

 

 

 

 

Pentru celelalte forme ale fetei trebuie acordata putin mai multa atentie.


Forma rotundă  nu are unghiuri ascuţite şi obrajii sunt plini şi barbia rotunjită, linia generală a feţei este similară unui cerc, lungimea şi lăţimea feţei fiind aproape egale.

Intrebarea pentru aceasta forma a fetei este :

                         Cum alungim un cerc ?

Daca iti place o fata sculptata, alegi tehnica de conturare.

Nuanta putin mai inchisa se plaseaza pe linia maxilarului, a tamplei si luminam usor zona fruntii si a barbiei.

Putem alege varianta de strobing, ce se bazeaza pe naturalete  punand accent doar pe luminozitatea zonelor fruntii si a barbiei. Pentru putina definire se poate trece usor cu pensula pe linia maxilarului si a tamplei cu un contur.


 

Forma alungită are fruntea, pomeţii şi maxilarul de aproximativ aceeaşi lăţime,iar bărbia are tendinţa să fie mai proeminentă.

           Cum mai rotunjim “un pic” o fata alungita?

Trebuie sa ne axam pe lungime, conturand partea superioara a fruntii si barbia. Luminand partea pometilor, vom da senzatia de volum, astfel echilibram aceasta forma.



Forma pătrată prezinta o frunte lată, iar prezintă o linie puternică evidentiata. Fruntea, pomeţii şi maxilarul sunt de aproximativ aceeaşi lăţime.

Pentru aceasta forma este important sa ne axam pe conturarea extremitatilor ( a fruntii si a liniei maxilarului), luminand zona de sus a fruntii si partea cea mai de jos a barbiei.

Forma dreptunghiulară  faţa pare mai mult lungă decât lată, fruntea şi maxilarul au cam aceiasi lăţime, iar barbia are formă patrată.

 

Corectam  aceasta forma prin umbrirea liniei maxilarului si partile laterale ale fruntii. Nu punem accent pe luminozitate, doar daca ne dorim pometi mai inalti.






Forma triunghiulară prezinta o linie a maxilarului ca fiind cea mai lată parte a feţei, pomeţii şi tâmplele sunt mai înguste.

 

Conturarea aceste forme se face pe barbie si pe partea cea mai inalta a fruntii, iar luminozitatea se va face in partile laterale ale fruntii, echilibrand astfel fruntea cu partea maxilarului.



Forma triunghiulară inversată are linia maxilarului  bine definită, dar îngustă,iar faţa se lăţeşte către pomeţi şi tâmple.

 

Personal, mi se pare foate sexy aceasta forma, dar rareori am intalnit-o. Punem accent pe alungirea fetei prin conturarea pometilor. Pentru aceeasta metoda, poti tuguia putin buzele si astfel evidentiezi exact zona care trebuie corectata.

Din punctul meu de vedere, poti face asta pentru toate formele fetei, caci toate ne dorim sa parem mai slabute, mai ales in selfie-uri.

Luminam zona barbiei si a lateralelor fruntii.



Forma hexagonală sau diamant este forma cea mai puţin întâlnită. E reprezentata de multe unghiuri iar latimea maxima este la nivelul tamplelor.

Pentru aceasta forma, este nevoie de putin mai multa atentie, deoarece aceasta prezinta multe zone ce trebuiesc corectate.

Conturam lateralele fruntii, si partea inferioara a pometilor.

Atentie!! Sa fie subtila conturarea si nuanta sa nu fie foarte inchisa!

Punem accent pe luminozitatea pometilor,a barbiei si a zonei superioare a fruntii.


Forma inima- unde lăţimea maximă este în zona tâmplelor şi a frunţii şi se îngustează spre bărbie, care este mica, deseori ascuţită.

 

O alta forma foarte feminina, unde putem reusi echilibrarea acesteia doar prin tehnica strobing, luminand usor pometii si lateralele frunti.

Barbia ingusta si ascutita se poate contura subtil.

 

 

 

 

Cel mai important aspect este sa nu uitam de noi, ca si femei. Sa ne simtim frumoase in fiecare zi, feminine si minunate!

Scrie un comentariu

Campurile marcate cu * sunt obligatorii